112Groningen.nl

Twitter RSS
Daders aangehouden van 53 autoruitschades
19-10-2012, Martijn Prins 112-stadskanaal.nl

Daders aangehouden van 53 autoruitschades


Stadskanaal - Met de aanhouding van drie minderjarige jongens uit Stadskanaal, (16 en 17 jaar) heeft de politie een ernstige openlijke geweldpleging opgelost.

 In de nacht van vrijdag op zaterdag werden in totaal 53 autoruiten vernield en beschadigd.


Wat was er gebeurd?


Vrijdagnacht van 21 op 22 september 2012 werden in verschillende straten in Stadskanaal diverse auto’s beschadigd. Van de auto’s werden voornamelijk de zij- en achterruiten ingeslagen. 17 gedupeerden deden dat weekend aangifte van vernieling van hun auto. De politie riep alle mensen met een beschadigde auto op om contact op te nemen met de politie of aangifte te doen. De politie startte direct een onderzoek naar de vernielingen.


Onderzoek


De politie kwam de drie verdachten op het spoor naar aanleiding van een andere openlijke geweldpleging. Uit dat onderzoek werd een van de geweldpleger verhoord. Hij vertelde de politie over zijn wetenschap van de serievernielingen gepleegd door het drietal. Daarbij kwam het onderzoek in een stroomversnelling terecht. De drie andere verdachten konden hierop door de politie worden aangehouden. Het onderzoek werd gedaan door rechercheurs van het crimeteam in samenwerking met de jeugdagenten van de basiseenheid Stadskanaal.


Andere strafbare feiten


De drie jonge Kanaalsters worden ook nog verdacht van twee straatroven en diverse inbraken. Ook was het trio betrokken bij een massale vechtpartij begin september te Stadskanaal. De politie onderzoekt momenteel de betrokkenheid van de minderjarige verdachten naar deze misdrijven.


Motief


Het trio werd uitgebreid verhoord. Zij bekenden de vernielingen te hebben gepleegd. De verdachten gaven “de kick” aan als motief voor de vernielingen die nacht. Uit het onderzoek bleek dat alle verdachten onder invloed waren van alcohol.Het trio was vaker met van politie en justitie in aanraking geweest.


Beslissing

 

De 17-jarige verdachten werden na hun verhoor in afwachting van de behandeling van hun zaak op vrije voeten gesteld. De 16-jarige verdachte werd geleid voor de rechter-commissaris. Die besloot dat deze minderjarige 90 dagen moet blijven vastzitten. De drie verdachten wordt vernieling en openlijke geweldpleging ten laste gelegd.


Openbaar Ministerie


De politie heeft het onderzoek naar de autovernielingen afgerond. Het proces-verbaal wordt naar het Openbaar Ministerie gestuurd. De officier van justitie beslist op grond van het dossier wat met de minderjarige verdachten gaat gebeuren.


Schade verhalen


De gedupeerden worden nadrukkelijke geadviseerd om via hun verzekering de schade te verhalen op de drie verdachten en/of hun ouders.Daders aangehouden van 53 autoruitschades Daders aangehouden van 53 autoruitschades
Daders aangehouden van 53 autoruitschades Daders aangehouden van 53 autoruitschades

De laatste tweet wordt geladen..

112Groningen @ Twitter

Archief
Thursday 16 August
Auto over de kop in sloot bij Zuidbroek
Fietsster(73) komt om het leven na botsing met auto in Delfzijl (video)
Wednesday 15 August
Grote brand bij Knol's Koek onder controle (video)
Brand bij Knol's Koek in Groningen (video)
Qbuzz dubbeldekkers gaan de weg weer op
Paarden te water aan de Leegeweg in Groningen
Tuesday 14 August
Gaslekkage in Middelstum
Kelderbrand in woning Sappemeer (Video)
Stille tocht in UMCG voor betere CAO
Wateroverlast door gesprongen hoofdwaterleiding
Auto's botsen op kruising N979 bij Zevenhuizen (Video)
Vrachtwagen gekanteld op de N33 (Video)

Timpweg Raamdecoratie Groningen
101 BHV
RB Visuals - Fotografie en videografie
De Rijbewijs Coach
De Koffiewinkel
Rijschool Van Der Heijde OOG Digitaal Dijkemas Autoglas BHV Store
Woningontruiming Groningen en Verhuizingen Groningen