112Groningen.nl

Twitter RSS
Ravage op kerkhof na blikseminslag (Video)
22-04-2014, Johan Wildeboer 112gr.

Ravage op kerkhof na blikseminslag (Video)


Uithuizermeeden - Dinsdagmorgen was de ravage pas echt goed te zien van de enorme onweersbui die maandagavond over het Groningse Uithuizermeeden trok.

De begraafplaats aan de Paapstilsterweg was het doelwit. 5 kindergraven en enkele overige graven zijn zwaar beschadigd geraakt door de explosie die ontstond toen de bliksem in een grote boom sloeg. Door dat er in een boom veel water zit en er een grote ontlading energie vrij komt ontstaat er het zogenoemde waterstofexplosie.

 

Dit was ook het geval op de begraafplaats waar de achterzijde en zijkant van de aula compleet zijn verwoest. Door het hele gebouw waren stukken takken in de muren geslagen. Vele mensen kwamen bezorgt een kijkje nemen naar het graf van hun dierbare. De mensen die hun graf wel kapot aantroffen ontstond grote verslagenheid en waren emotioneel. De gemeente heeft de losse takken en de boom die volledig versplintert was opgeruimd en afgevoerd.

 

Een bouwbedrijf zal het gebouw zo snel mogelijk weer herstellen en toegankelijk maken. Overigens hadden directe omwonenden verschillende ruiten uit hun woning liggen.

 

 

Zie ook

 

 

 Ravage op kerkhof na blikseminslag (Video) Ravage op kerkhof na blikseminslag (Video)
Ravage op kerkhof na blikseminslag (Video) Ravage op kerkhof na blikseminslag (Video)

De laatste tweet wordt geladen..

112Groningen @ Twitter

Archief

Timpweg Raamdecoratie Groningen
s
101 BHV
De Koffiewinkel
Rijschool Van Der Heijde OOG Digitaal Dijkemas Autoglas
Woningontruiming Groningen en Verhuizingen Groningen