112Groningen.nl

Twitter RSS
Vogelgriep vastgesteld bij pluimveebedrijf in Oldekerk (Video)
26-02-2018, Jan Beets 112Gr. & Robert van der Veen 112Gr.

Vogelgriep vastgesteld bij pluimveebedrijf in Oldekerk (Video)


Oldekerk - In Oldekerk is op zondag 25 februari 2018 bij een bedrijf met pluimvee vogelgriep van het type H5 vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant van de vogelgriep.

Om verspreiding van het virus te voorkomen, wordt het bedrijf geruimd. In totaal gaat het om circa 36.000 vogels. In een straal van 1 kilometer rond het bedrijf liggen geen andere bedrijven.  De ruimingen worden uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

 

In het gebied van 3 kilometer rond het besmette bedrijf in Oldekerk liggen nog twee andere bedrijven. Deze bedrijven worden bemonsterd en onderzocht op vogelgriep. Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft per direct een vervoersverbod voor pluimveebedrijven afgekondigd in een zone van 10 kilometer rond het bedrijf in Oldekerk. Een vervoersverbod heeft betrekking op pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel. Alle huidige landelijke maatregelen, zoals de ophokplicht, blijven onverkort van kracht.

 

Bron

 

 

Update: De uitbraak van de vogelgriep heeft ook gevolgen voor kippenslachterij Storteboom in Kornhorn.

 

Door het vervoersverbod gaat daar sinds zondagavond geen kip meer naar binnen of naar buiten.

 

 Vogelgriep vastgesteld bij pluimveebedrijf in Oldekerk (Video) Vogelgriep vastgesteld bij pluimveebedrijf in Oldekerk (Video)
Vogelgriep vastgesteld bij pluimveebedrijf in Oldekerk (Video)  

De laatste tweet wordt geladen..

112Groningen @ Twitter

Archief

Timpweg Raamdecoratie Groningen
s
De Koffiewinkel
Rijschool Van Der Heijde OOG Digitaal Dijkemas Autoglas BHV Store
Woningontruiming Groningen en Verhuizingen Groningen