112Groningen.nl

Twitter RSS
Vindicat weer in de fout, RUG en Hanze verbaasd
01-05-2018, Oogtv bron & foto Erick Bakker

Vindicat weer in de fout, RUG en Hanze verbaasd


Groningen - Opnieuw is studentenvereniging Vindicat in opspraak. Eind vorig jaar werd een lid door twee andere leden mishandeld. Dit had gemeld moeten worden aan de Rijksuniversiteit Groningen, maar dat is niet gebeurd.

Tijdens een feest in december ‘de Kermesse d’Hiver ‘ vond het incident plaats. Dat feest vindt ieder jaar plaats en duurt drie dagen. Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan bij het OM. “De aanklacht is mishandeling met als gevolg zwaar lichamelijk letsel. De zitting is nu gepland op 26 juli ” zegt Manon Hoiting persvoorlichter bij het OM. Persvoorlichter van de RUG Gernant Deekens : ‘Wij hebben kort contact gehad met Vindicat en gezegd dat ze openheid van zaken moeten geven, we weten nog niet wat er precies wat er gebeurt is.’ Ook burgemeester Peter den Oudsten is nog niet ingelicht, zijn woordvoerder zegt dat eerst Vindicat met een feitenrelaas moet komen en dat  dan de Hanze en Rug moeten reageren.

 

“De 22 jarige daders zijn door het bestuur van Vindicat inmiddels  geschorst. Ik ben nalatig en stom geweest. Ik had dit moeten weten, want we hebben een gedragscode ondertekend.” zegt Marc Mohr, rector van Vindicat, tegen het Dagblad van het Noorden..

 

Volgens de gedragscode moeten incidenten door de studentenverenigingen direct gemeld worden. Dat is afgesproken na eerdere geweldsincidenten.

 

   

De laatste tweet wordt geladen..

112Groningen @ Twitter

Archief

Timpweg Raamdecoratie Groningen
s
101 BHV
De Rijbewijs Coach
De Koffiewinkel
Rijschool Van Der Heijde OOG Digitaal Dijkemas Autoglas BHV Store
Woningontruiming Groningen en Verhuizingen Groningen