112Groningen.nl

Twitter RSS
Zaterdag 23 juni: Open dag voor jong en oud in Eemshaven!
21-06-2018, Persbericht & Foto’s Groningen Seaports

Zaterdag 23 juni: Open dag voor jong en oud in Eemshaven!


Eemshaven - Zaterdag 23 juni van 10.00 tot 17.00 uur organiseert Groningen Seaports een Open Dag in de Eemshaven.
Het wordt een boeiend programma voor jong én oud! Van informatietochten met bussen tot wateractiviteiten en een groot gezelligheidsplein met foodtrucks, springkussens, een bungee trampoline, schmink en muziek.

 

 

Groningen Seaports organiseert deze dag als onderdeel van haar omgevingscommunicatie. In 2015 was er eveneens een open dag. In de afgelopen drie jaar heeft de haven zich zodanig ontwikkeld, dat het zeker de moeite waard is om weer een open dag te organiseren!

 

Kom met de trein!

 

Speciaal voor deze open dag heeft Arriva haar dienstregeling voor het treinvervoer naar het nieuwe treinstation Eemshaven - die normaal is afgestemd op de vaartijden van de boot naar
Borkum - uitgebreid. Bezoekers kunnen de hele dag door gebruik maken van de trein. Hiervoor is zelfs een extra voordelig dagticket beschikbaar, waarop kinderen t/m 11 jaar gratis meereizen. De eerste (extra) reismogelijkheid vanuit Groningen is om 08:52uur. Vanaf dat moment rijdt de trein ieder half uur vanuit Groningen naar de Eemshaven. De laatste (extra) reismogelijkheid vanuit de Eemshaven vertrekt om 17:52 uur richting Groningen.


Auto
Komt u toch met de auto, dan is er parkeergelegenheid in de omgeving van Nijlicht, het Zeemanshuis en bij Wijnne Barends. Borden geven dit aan bij binnenkomst in de haven.

 

Centrale locaties
Centrale punten in het hele programma zijn het bedrijf Wijnne Barends en het gebouwencomplex Nijlicht. Op het terrein van Wijnne Barends is een  groot ‘gezelligheidsplein’ ingericht met foodtrucks, springkussens, een bungee trampoline, schmink en muziek. In Nijlicht vindt een informatiemarkt plaats, waar onder andere de firma’s TenneT, Lagerwey, Aldel, Rob Ubels Waddenribtochten en Theo Pouw acte de présence geven. Deze bedrijven zullen onder andere aandacht schenken aan de vacatures die er zijn of komen en geven een doorkijkje in alle lopende en toekomstige projecten in en nabij de Eemshaven.

 

Rondritten per bus

Er rijden er voortdurend bussen vanaf NS station Eemshaven, Wijnne en Barends en Nijlicht rond volgens het bekende ‘hop on hop off’ systeem. Deze route leidt de bezoeker langs allerlei bedrijven en projecten in de haven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wateractiviteiten

Natuurlijk is de haven ook vanaf het water te bekijken. Zo biedt AG Ems (Borkumlijn) twee gratis rondvaarten aan. Verder wordt de hoogste windturbine van Nederland, David van de firma Lagerwey, opengesteld voor het publiek, opent het Zeemanshuis haar deuren, kun je terecht bij Restaurant Diekgat, waar ook Ron Burema RIB varen zich presenteert en ligt de Ecolution van Wubbo Ockels in de haven. En nog veel meer!

Website
Het programma voor de Open Dag is nagenoeg rond. Vanaf 15 juni is het definitieve programma te zien op www.groningen-seaports.com waar ook een link zal staan naar de kortingsactie voor de trein en het
speciale- ticket: https://www.arriva.nl/eticket/d?ticket_type_id=264

 

 

Kabellegger Nexus van Van Oord
Een spectaculaire aanwinst voor de Open Dag is de kabelleger Nexus van aannemingsbedrijf Van Oord. De Nexus is al jarenlang een regelmatige bezoeker in de haven en is onder andere ingezet voor de aanleg van het grootste windpark van Nederland, Gemini. Momenteel voert de kabellegger werkzaamheden uit voor het windpark Borkum Riffgrund II. De Nexus ligt afgemeerd aan de Beatrixkade bij Wijnne Barends.

 

RWE toont bouw losinstallatie voor biomassa 

Energiebedrijf RWE heeft aangegeven graag onderdeel te zijn van busroute 3 (Nijlicht -Energy park - Nijlicht). De bus zal over hun terrein rijden en een medewerker van RWE stapt aan boord om de inzittenden met name te informeren over de werkzaamheden op de oostkade, waar momenteel een losinstallatie voor biomassa gebouwd wordt.

 

Imposante windturbineonderdelen bij Orange Blue Terminals  

Net als in 2015 stelt Orange Blue Terminals haar locatie beschikbaar om de immense windturbineonderdelen voor de windparken Merkur Offshore en Hohe See van dichtbij te bekijken. Op het terrein wordt een route uitgezet en vanuit de bus ervaart u de kolossale  dimensies van de funderingspalen, verbindingsstukken, torenstukken, gondels en rotorbladen pas echt!

 

 Zaterdag 23 juni: Open dag voor jong en oud in Eemshaven! Zaterdag 23 juni: Open dag voor jong en oud in Eemshaven!

De laatste tweet wordt geladen..

112Groningen @ Twitter

Archief

Timpweg Raamdecoratie Groningen
101 BHV
RB Visuals - Fotografie en videografie
De Rijbewijs Coach
De Koffiewinkel
Rijschool Van Der Heijde OOG Digitaal Dijkemas Autoglas BHV Store
Woningontruiming Groningen en Verhuizingen Groningen