112Groningen.nl

Twitter RSS
Brandweer Marum in het nieuw
20-07-2018, Romke Notenbomer/112marum.nl

Brandweer Marum in het nieuw


Marum - Gisteravond hebben de brandweermannen en vrouw in Marum hun nieuwe uitruk kledij gekregen.

Gisteravond hebben de vrijwillige brandweermannen en vrouw van post Marum hun hagelnieuwe uitrukkleding ontvangen en gepast. Brandweer Groningen verspreidt deze periode de nieuwe uitruktenue's onder al haar 900 brandweermensen in de provincie Groningen. Op 27 juni j.l. werd bij post Grijpskerk de eerste nieuwe set kleding uitgereikt.

 

Veranderingen

 

De nieuwe uitrukkleding heeft een aantal opvallende verschillen ten opzichte van het oude tenue waaronder de kleurverandering. Daarnaast bestaat het nieuwe tenue uit twee delen: een overall en een overjas. Dit heeft te maken met de verschillende werkzaamheden die de brandweer uitvoert. Het assisteren bij ongelukken kan in een overall, maar voor het blussen van een brand moet de overjas er overheen gedragen worden. Ook is het materiaal van het nieuwe tenue lichter in gewicht, comfortabeler en heeft een betere pasvorm. Veiligheid staat voorop bij de uitvoering van de werkzaamheden door de brandweer; de nieuwe kleding is beter zichtbaar door het reflecterende bovendeel van het tenue.

 

Uniek traject

 

De afgelopen twee jaren is Brandweer Groningen bezig geweest om te komen tot een goed en comfortabel pak. In dit traject stonden de brandweermensen als gebruikers centraal. Verschillende tenues zijn door een afvaardiging van de brandweer getest op draagcomfort, gebruik bij werkzaamheden en op hittebestendigheid. “Het nieuwe tenue werd door alle testers als beste beoordeeld”, zegt Arie Smedinga. “We kijken terug op een intensief, maar uniek project.” Volgende week krijgt het korps van Zuidhorn als laatste korps de nieuwe uitrukkleding. Dan zijn alle korpsen in het cluster Westerkwartier voorzien van de nieuwe uitruktenue's.

 

Brandweer Marum in het nieuw Brandweer Marum in het nieuw

De laatste tweet wordt geladen..

112Groningen @ Twitter

Archief

Timpweg Raamdecoratie Groningen
s
De Koffiewinkel
Rijschool Van Der Heijde OOG Digitaal Dijkemas Autoglas BHV Store
Woningontruiming Groningen en Verhuizingen Groningen