112Groningen.nl

Twitter RSS
Kat Buddy vast onder motorkap
17-07-2019, Oogtv.nl (Bron)

Kat Buddy vast onder motorkap


Groningen - Een ingewikkelde klus voor de Groninger brandweer dinsdagavond. In een auto in de Davidstraat in de Herewegbuurt was een kat muurvast komen te zitten tussen accu en motorblok. Aldus Oogtv.nl

De Groninger brandweer kreeg rond 20.20 uur de melding van een dier in problemen waarop een bluswagen ter plaatse werd gestuurd. “De zoekactie naar kat Buddy was toen al enige tijd bezig. “De eigenaar wilde het beestje naar binnen halen maar wat ook geroepen werd, Buddy kwam niet tevoorschijn.

 

Tot er op een gegeven moment gemiauw te horen was.  En dat geluid kwam onder de motorkap vandaan van een geparkeerde auto in de straat. “Het baasje van Buddy heeft eerst geprobeerd het dier er zelf uit te halen maar toen dat niet lukte werd er in allerijl een briefje onder de ruitenwissers gelegd met daarop de tekst ‘Niet starten, kat in motorkap’.

 

De eigenaar is vervolgens naar binnen gegaan om de brandweer te bellen. “Toen de brandweerlieden ter plaatse kwamen hebben ze eerst een inspectie uitgevoerd. Buddy bevrijden bleek echter nog een hele klus. Sterker nog, er moesten verschillende onderdelen verwijderd worden.” Dat brandweerlieden ook halve automonteurs zijn werd al snel duidelijk voor het publiek. Hij was vrij snel bevrijdt.

 

 

 

   
Archief

Timpweg Raamdecoratie Groningen
De Koffiewinkel
Rijschool Van Der Heijde OOG Digitaal Dijkemas Autoglas
Woningontruiming Groningen en Verhuizingen Groningen