112Groningen.nl

Twitter RSS
Voorzorgslanding op Airport Eelde
23-07-2019, Oogtv.nl (Bron)

Voorzorgslanding op Airport Eelde


Eelde - Een vliegtuig dat dinsdagochtend in de problemen was geraakt is veilig geland op Groningen Airport Eelde. Dat laat de Veiligheidsregio Drenthe weten.

Even na 09.00 uur kregen de hulpdiensten een bericht van een vliegtuig in problemen. “Het ging om een zogenaamde ‘2A scenario-melding”, zegt woordvoerder Esther Klap van de Veiligheidsregio Drenthe. “Dit betekent dat het om een middelgroot toestel gaat met zeven tot vijftig personen aan boord.” Behalve de luchthavenbrandweer werden ook de brandweerkorpsen van Eelde, Vries, Hoogeveen en Assen naar het vliegveld gestuurd.

 

 

“Het vliegtuig staat inmiddels veilig aan de grond”, meldt Klap rond 09.15 uur. “Wat de problemen waren, en hoe de landing verlopen is, daar heb ik geen informatie over.” Vliegtuig met rook in cockpit Het Twitter-account Luchtvaart Noord-Nederland meldt dat het om een vliegtuig ging met vier personen aan boord. “Kort na het opstijgen van Eelde ontdekte de piloot rook in de cockpit.

 

Daarop werd besloten om terug te keren naar Eelde en een voorzorgslanding uit te voeren. Inmiddels staat het vliegtuig veilig aan de grond. De luchthavenbrandweer gaat een controle uitvoeren of er daadwerkelijk geen brand is.”

Voorzorgslanding op Airport Eelde  
Archief

Timpweg Raamdecoratie Groningen
Vuurwerk Giezen
De Koffiewinkel
Rijschool Van Der Heijde OOG Digitaal Dijkemas Autoglas
Woningontruiming Groningen en Verhuizingen Groningen