112Groningen.nl

Twitter RSS
Grote brand in Sappemeer (2x Video)
03-09-2019, Redactie & foto`s 112Gr. & Meternieuws.nl video

Grote brand in Sappemeer (2x Video)


Sappemeer - In de nacht van dinsdag 3 september brak omstreeks 3.30 uur brand uit in een bedrijfsgebouw aan de Middenstraat in Sappemeer.
Vanwege de snelle branduitbreiding en de complexe bebouwing is snel opgeschaald naar zeer grote brand en uiteindelijk GRIP 1.

 


Brandweerinzet


Rond 3.30 uur kwam de melding van een brand in een garagebox binnen bij de Meldkamer Noord Nederland. Omdat uit de melding bleek dat er sprake was van een uitslaande brand werd er door de meldkamer gelijk opgeschaald naar middelbrand. Toen de eerste eenheden ter plaatse waren, bleken er meerdere garageboxen in brand te staan. Vanwege de snelle branduitbreiding en de complexe bebouwing is snel opgeschaald van grote brand, naar zeer grote brand en GRIP 1.

 

De inzet richtte zich al snel op het behouden van de woning en de achterste gedeelte van het pand. Snelle inzet van de ploegen Hoogezand, Veendam, Slochteren en Zuidbroek voorkwam dat de brand oversloeg naar deze delen. De woning en het achterste gedeelte van het pand hebben wel forse rook- en waterschade opgelopen. Het gedeelte waar de brand is ontstaan is grotendeels verwoest. Rond 6.00 uur kon het sein brand meester worden gegeven. Bij deze brand zijn vier blusvoertuigen, twee hoogwerkers en het groot watertransport ingezet. Het groot watertransport werd ingezet om veel water over grote afstand naar de brand te pompen.

 

Rookontwikkeling
Vanwege de hoeveelheid rook die bij de brand vrijkwam, is er een NL-Alert in de omgeving verzonden. Daarin stond het advies om ramen en deuren te sluiten en indien mogelijk ventilatie uit te schakelen. De rookontwikkeling zorgde voor overlast in de nabije omgeving. Uiteindelijk zijn drie woningen in de directe omgeving enige tijd ontruimd geweest.

 

Asbest
Omdat het vermoeden bestond dat bij de brand asbest vrijkwam is een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld dat in kaart heeft gebracht of en waar er mogelijk asbest is vrijgekomen. Voor meer informatie kunnen omwonenden contact opnemen met de Gemeente Midden-Groningen: 0598-373737.

 

 

 Grote brand in Sappemeer (2x Video) Grote brand in Sappemeer (2x Video)
Grote brand in Sappemeer (2x Video)  
Archief

Timpweg Raamdecoratie Groningen
De Koffiewinkel
Rijschool Van Der Heijde OOG Digitaal Dijkemas Autoglas
Woningontruiming Groningen en Verhuizingen Groningen