112Groningen.nl

Twitter RSS
Gaslucht doet zaal ontruimen in Veendam
16-11-2019, Dennie Gaasendam / DG-Fotografie &112gr.

Gaslucht doet zaal ontruimen in Veendam


Veendam - Het is vrijdagavond 20:35 uur als bezoekers van Buurthuis Noord-West aan de Middenweg in Veendam nietsvermoedend een gezellige hebben.
In één zaal genieten bezoekers van een gezellige klaverjas avond. In een andere zaal word een gezellig verjaardagspartijtje gevierd aldus een bezoeker. Aan de gezelligheid komt om 20:40 uur abrupt een einde. Er word een penetrante gaslucht geroken.

 

De brandweer word gealarmeerd en voordat de hulpdiensten ter plaatse kwamen werden alle bezoekers naar buiten gedirigeerd. Een getuige “Er was geen sprake van paniek en de ontruiming verliep snel”

 

Direct word door de politie en brandweer de straat afgezet. Ook naastgelegen woningen en woningen er tegenover worden ontruimd. “We nemen het zekere voor het onzekere” aldus woordvoerder Hielko Sijsling. De brandweer was inmiddels in het pand metingen aan het doen. De boosdoener bleek een kapotte buis van een gaskachel. Deze is vermoedelijk per ongeluk kapot getrapt. Hierdoor had het gas vrij spel. Vooral de kruipruimte vulde zich al snel met gas. Enexis kwam snel ter plaatse.

 

De situatie was dan ook snel onder controle. Rond de klok van tien uur werd de omgeving door de hulpdiensten vrijgegeven en konden de feestelijkheden worden hervat. De bezoekers moesten het de rest van de avond wel zonder kachel doen.

 

 

Gaslucht doet zaal ontruimen in Veendam Gaslucht doet zaal ontruimen in Veendam
Gaslucht doet zaal ontruimen in Veendam Gaslucht doet zaal ontruimen in Veendam
Archief

Timpweg Raamdecoratie Groningen
Vuurwerk Giezen
De Koffiewinkel
Rijschool Van Der Heijde OOG Digitaal Dijkemas Autoglas
Woningontruiming Groningen en Verhuizingen Groningen