112Groningen.nl

Twitter RSS
Verdachte(27) Paterswolde drie maand langer vast (Video)
20-01-2020, Politie.nl, bron & Meternieuws.nl Youtube

Verdachte(27) Paterswolde drie maand langer vast (Video)


Paterswolde - Bij een schietincident in de Hayo Hindriksweg in Paterswolde zijn donderdagnacht politieagenten beschoten. Later werd een 27-jarige man (woonplaats nog onbekend) aangehouden voor betrokkenheid bij dit schietincident.
De agenten reageerden op een melding dat een vrouw in een woning was mishandeld .Ter plekke werd eerst gesproken met de betreffende vrouw. Na een gesprek met haar wilden de agent poolshoogte nemen in de achtertuin van de woningen. Op het moment dat zij de steeg naast de woning wilden inlopen, werden de agenten meerdere beschoten. Hierop heeft een agent ook meerdere keren teruggeschoten. Niemand raakte gewond.

 

Aanhoudingen

 

Hierop hebben de agenten de omgeving afgezet. Een ondersteuningsgroep van de politie wist een half uur later de verdachte in een tuin op te sporen en in te rekenen. In de omgeving van de verdachte werd een wapen aangetroffen. De vrouw werd daarna ook aangehouden in verband met het feit dat er mogelijk nog een vuurwapen in de woning aanwezig kon zijn. Zowel de man als de vrouw zijn in een cel ingesloten.

 

Wapen onderzocht

 

De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident. Vanzelfsprekend wordt  het in beslag genomen wapen onderzocht . Het onderzoek in en rondom de woning zal nog enige tijd in beslag nemen.

 

 

Update maandag 20-01-20
 
 
De man(27) die begin januari werd opgepakt in Paterswolde omdat hij had geschoten op politieagenten, wordt verdacht van poging tot doodslag op die agenten.

 

De Rechtbank Noord-Nederland heeft het voorarrest van de schutter met drie maanden verlengd.

 

 

 

    
Archief

Timpweg Raamdecoratie Groningen
De Koffiewinkel
Rijschool Van Der Heijde OOG Digitaal Dijkemas Autoglas
Woningontruiming Groningen en Verhuizingen Groningen