112Groningen.nl

Twitter RSS
Politieauto zwaar beschadigd na achtervolging (Video)
22-01-2020, Meternieuws.nl Youtube en tekst

Politieauto zwaar beschadigd na achtervolging (Video)


Wildervank - Op de Woortmanslaan in het Groningse Wildervank zijn woensdagochtend een politieauto en een personenauto zwaar beschadigd geraakt na een achtervolging. Dat meldt Meternieuws.nl

Het ongeval vond plaats in de bocht vlak voor de Kielsterachterweg, zowel de politieauto en de personenauto raakte daar los van elkaar van de weg en kwamen zwaar beschadigd tot stilstand. De twee agenten uit de politieauto zijn door medewerkers van de ambulancedienst onderzocht, of vervoer naar het ziekenhuis uiteindelijk nodig was is niet bekend.

 

Het tweetal was licht gewond. De bestuurder van de auto waar de politie achterna zat kwam op de kop in een sloot tot stilstand, over de toestand van deze bestuurder is nog niks bekend. De man is aangehouden. Waarom de personenauto werd achtervolgd is nog onbekend.

 

Update politie:

 

Afgelopen nacht is op de Woortmanslaan in #Borgercompagnie #Wildervank een personenauto uit de bocht gevlogen en over de kop geslagen. Ook een politieauto, die deze auto op grote afstand achtervolgde, verloor op nagenoeg dezelfde locatie de controle over het stuur. Niemand raakte gewond bij beide aanrijdingen.

 

Wel werd een man van 33 jaar, afkomstig uit Delfzijl, aangehouden in de buurt van het ongeval. Hij zou in de gecrashte auto hebben gezeten. De bestuurder zou de plek van het ongeval hebben verlaten. Toch werd deze man meegenomen naar het politiebureau. Dat in verband met de verdenking van rijden onder invloed.

 

Politieagenten hadden de gecrashte auto op de A7 tussen Groningen en Foxhol met zeer hoge snelheid zien rijden. De achtervolging werd voortgezet op de N33 en eindigde op de Woortmanslaan. De politie onderzoekt wie in de auto hebben gezeten en wie de bestuurder van is geweest.

    
Archief

Timpweg Raamdecoratie Groningen
De Koffiewinkel
Rijschool Van Der Heijde OOG Digitaal Dijkemas Autoglas
Woningontruiming Groningen en Verhuizingen Groningen