112Groningen.nl

Twitter RSS
Aantal coronabesmettingen na restaurantbezoek in Leer opgelopen naar achttien
25-05-2020, Rtvnoord.nl bron & Nos.nl & Oogtv

Aantal coronabesmettingen na restaurantbezoek in Leer opgelopen naar achttien


Leer - Zeven mensen lijken het coronavirus te hebben opgelopen in een restaurant in het Duitse Leer, vlak over de grens bij Groningen. Zegt Rtvnoord.nl

Dit zijn de eerste besmettingen in een eetgelegenheid sinds de restaurants in deelstaat Nedersaksen twee weken geleden weer open mochten.

 

Zeker vijftig mensen zitten in quarantaine. Dat meldt de NOS.

 

 

Update 25-05-20:

 

Het aantal mensen dat na een restaurantbezoek in de Duitse stad Leer besmet is geraakt met het coronavirus is zondagavond opgelopen naar achttien. Zondagochtend waren dit nog elf.

 

Volgens de Duitse omroep NDR zijn zondag nog eens zeven mensen positief getest op het virus. Het aantal mensen dat in quarantaine moet blijven is gestegen van zeventig naar 118. Zij moeten verplicht thuis blijven.

 

Het incident vond plaats op 15 mei. In het restaurant vond een bijeenkomst plaats met veertig gasten. Volgens Duitse media was de bijeenkomst een privé-feest en ging het niet om regulier restaurant bezoek. Eén van de aanwezige gasten was een arts die afgelopen week griepklachten kreeg. Hij werd vervolgens positief getest op corona waarna er een contactonderzoek gestart werd.

Volgens de NDR waren veertien besmette mensen bezoekers van het restaurant. De overige vier zijn daarna besmet door de veertien. Eén van de mensen die in quarantaine zit is een medewerker van de Meyer Werft.

 

De Duitse overheid verwacht dat het aantal besmettingen nog verder op kan lopen. In Duitsland gelden sinds de heropening van de horeca strenge maatregelen. Zo moet er twee meter afstand van elkaar worden gehouden en moet horecapersoneel een mondkapje dragen. Ook moeten bezoekers hun contactgegevens achterlaten zodat ze makkelijk getraceerd kunnen worden als zich een infectie voordoet. Zegt Oogt.nl.

 

 

 

 

   
Archief

Timpweg Raamdecoratie Groningen
De Koffiewinkel
Rijschool Van Der Heijde OOG Digitaal Dijkemas Autoglas
Woningontruiming Groningen en Verhuizingen Groningen