112Groningen.nl

Twitter RSS
Verdachte(34) brand mag rechtszaak in vrijheid afwachten & beveiligd
29-05-2020, Rtvnoord.nl bron

Verdachte(34) brand mag rechtszaak in vrijheid afwachten & beveiligd


Groningen - De 34-jarige Stadjer die wordt verdacht van het in brand steken van een zendmast aan de Koningsweg in Groningen mag zijn rechtszaak thuis afwachten. Zegt Rtvnoord.nl

De rechtbank van Rotterdam vroeg om een verlenging van zijn voorarrest met zestig dagen. De advocaten van de man gingen daarop succesvol in beroep, meldt advocatenkantoor Anker & Anker vrijdag.

 

 

Alle info op Rtvnoord.nl

 

 

Extra bewaakt

 

 

Zendmasten worden de komende tijd extra beveiligd vanwege de vele brandstichtingen die er de laatste tijd plaats hebben gevonden. Dat meldt minister Ferd Grapperhaus (CDA) van Justitie en Veiligheid vrijdagmiddag. Zegt oogtv.nl.

 

De afgelopen weken hebben er 29 brandstichtingen plaatsgevonden bij zendmasten verspreid over het land. In Groningen werd er brand gesticht bij een mast aan de Koningsweg. Bij 26 brandstichtingen was er sprake van brandstichting bij een telefoniemast, bij de overige drie ging het om installaties die gebruikt worden door het C2000-netwerk. Dit is het communicatienetwerk waarmee hulpverleners onderling kunnen communiceren. In Nederland bevinden zich in totaal 47.000 zendmasten en antennes.

 

Hoe de beveiliging er precies uit gaat zien licht Grapperhaus niet toe. De politie heeft tot nu toe voor twee incidenten vier verdachten aan kunnen houden. Daarbij gaat het onder andere om de zaak aan de Koningsweg waarin een arrestatie gedaan kon worden.

 

De brandstichtingen bij de zendmasten houden mogelijk verband met de komst van het 5G-netwerk.

 

 

 

 
   
Archief

Timpweg Raamdecoratie Groningen
De Koffiewinkel
Rijschool Van Der Heijde OOG Digitaal Dijkemas Autoglas Meijering Koeriersdienst
Woningontruiming Groningen en Verhuizingen Groningen