112Groningen.nl

Twitter RSS
Student(21) uit Groningen in de brand gestoken
20-04-2010, www.politie.nl

Student(21) uit Groningen in de brand gestoken


Groningen/ Giethoorn - Tijdens een ontgroening op een eilandje bij Giethoorn is zondagochtend 11 april een 21-jarig lid van een studentenvereniging uit de stad Groningen zwaar gewond geraakt.

Volgens het slachtoffer werd hij op eigen verzoek door een medestudent in brand gestoken.

De student moest samen met drie andere studenten een ontgroening ondergaan om toe te kunnen treden tot het dispuut van de studentenvereniging. Onderdeel van de ontgroening was dat het viertal in tourbeurt slechts enkele uren per dag mochten slapen. Op een gegeven moment trok het slachtoffer een Sinterklaaspak aan. Hij vroeg vervolgens aan de andere drie studenten om hem in brand te steken. Eén van de drie goot een brandbare vloeistof over de mantel van het slachtoffer heen. Toen de mantel in brand was gestoken, ontstond vrijwel direct een vuurbol. De student rende al brandend het water in. Brandwonden Zonder enige medische behandeling ging de ontgroening door. Het slachtoffer en de andere drie kandidaten werden dezelfde dag geïnaugureerd, zodat zij ook tot het dispuut zijn gaan behoren. Pas veertig uur na het incident liet de 21-jarige zich onderzoeken door een arts. Hij werd opgenomen in het brandwondencentrum in Groningen. Daar werd vastgesteld dat zes procent van zijn rug met tweede- en derdegraads brandwonden was verbrand. De student ligt nog steeds in het ziekenhuis. Hij moet daar waarschijnlijk nog de hele week behandeld worden aan zijn verwondingen. Strafrechtelijk onderzoek Het slachtoffer werd door de studentencontactfunctionarissen van Regiopolitie Groningen gehoord over het incident. Hij wilde geen aangifte doen. Wel heeft de man een verklaring over het gebeurde afgelegd. De ouders van het slachtoffer deden echter wel aangifte van zware mishandeling. Zij zijn van mening dat dergelijke ontgroeningstaferelen niet vaker mogen gebeuren. De ouders hebben de wens geuit dat de onderste steen boven komt.

De drie andere studenten worden binnenkort gehoord. Na overleg met de officier van justitie is besloten een strafrechtelijk onderzoek in te stellen.

Student(21) uit Groningen in de brand gestoken  

De laatste tweet wordt geladen..

112Groningen @ Twitter

Archief

Timpweg Raamdecoratie Groningen
s
101 BHV
De Rijbewijs Coach
De Koffiewinkel
Rijschool Van Der Heijde OOG Digitaal Dijkemas Autoglas BHV Store
Woningontruiming Groningen en Verhuizingen Groningen