112Groningen.nl

Twitter RSS
Ravage op A59 na ongeval met vrachtwagens
24-03-2011, Martijn v. Bijnen www.112Kaatsheuvel.nl

Ravage op A59 na ongeval met vrachtwagens


Raamsdonk - Een aanrijding tussen twee vrachtauto's leidde in de woensdagavond 23 maart 2011 tot een afsluiting van de autosnelweg A-59. De stremming duurde tot diep in de nacht.

Het ongeluk gebeurde rond 20.30 uur ter hoogte van Raamsdonk op het wegvak tussen knooppunt Hooipolder (kruispunt van A27 en A59) en Waspik. Het ging om de rijbaan richting Waalwijk. Er waren twee vrachtauto's (trekkers met opleggers) op elkaar gebotst.

Volgens een getuige reed een van de truckers erg langzaam op tweede rijstrook reed en af en toe zelfs ook op de vluchtstrook. De vrachtwagenchauffeur die daar achter reed, heeft de aanrijding nog proberen te voorkomen door een uitwijkmanoeuvre te maken. Agenten spoten enkele brandblussers leeg, na een beginnende brandje in een van de vrachtauto's. De brandweer zorgde er voor dat het vuur volledig gedoofd werd. Van de achterste vrachtauto zat de cabine flink in elkaar.

De 31-jarige bestuurder uit Deventer werd per ambulance naar het ziekenhuis Amphia Molengracht in Breda vervoerd. Hij mocht na medisch onderzoek naar huis (verwondingen pijn aan borst en pijn aan been). De voorste betrof een vrachtwagen uit Litouwen. De achterkant was flink beschadigd. In de cabine was een sterke alcohollucht te ruiken. In de auto zaten twee mannen . Zij werden allebei gearresteerd om dat onduidelijk was wie er achter het stuur had gezeten op het moment van de aanrijding. In het politiebureau bleek dat de 48-jarige Litouwer bestuurder was geweest. Hij was onder invloed van alcohol. Om die reden is er een bloedproef van hem afgenomen en werd zijn rijbewijs ingenomen. De arrestatie van zijn bijrijder (47) werd geseponeerd. Vanwege de ravage en het sporenonderzoek werd de A-59 in de richting Waalwijk afgesloten voor alle verkeer. Rijkswaterstaat verzorgde een omleidingroute. Het duurde tot kwart voor vier voordat de ravage was opgeruimd en de weg weer werd opengesteld. Bron: Politie.nl

Ravage op A59 na ongeval met vrachtwagens Ravage op A59 na ongeval met vrachtwagens
Ravage op A59 na ongeval met vrachtwagens Ravage op A59 na ongeval met vrachtwagens
Ravage op A59 na ongeval met vrachtwagens  

De laatste tweet wordt geladen..

112Groningen @ Twitter

Archief
Friday 15 June
112Groningen.nl en Bestrating.nl er klaar voor
Zaterdag is het zover: De 112GroningenDag
101BHV.nl als subsponsor aanwezig op de 112GroningenDag
Thursday 14 June
Getuigen gezocht van ongeval A28
Getuigen gezocht van aanrijding in Uithuizermeeden
Bult met stropakken in brand (Video)
Wednesday 13 June
De politie massaal in actie op 112GroningenDag (Video)
Originele bom van Bommen Berend gevonden
Getuigen oproep i.v.m. mishandeling
Automobilist verliest caravan nabij de A7
Arrestatieteam ingezet in Hoogezand (Video)

Timpweg Raamdecoratie Groningen
101 BHV
RB Visuals - Fotografie en videografie
De Rijbewijs Coach
De Koffiewinkel
Rijschool Van Der Heijde OOG Digitaal Dijkemas Autoglas BHV Store
Woningontruiming Groningen en Verhuizingen Groningen