112Groningen.nl

Twitter RSS
Vondst verdachte jerrycan: Verdachte(68) weer op vrije voeten
10-01-2020, 112Groningen.nl & OOGTV

Vondst verdachte jerrycan: Verdachte(68) weer op vrije voeten


Leeuwarden/ Groningen - Het station in Leeuwarden wordt momenteel door de politie ontruimd. Dat betekent dat het treinverkeer naar Groningen stil ligt.

Er is in een lege Arriva trein een verdacht pakketje aangetroffen. De politie besloot eerst slechts twee sporen te ontruimen, maar na nader onderzoek wordt nu het hele station ontruimd.

 

Wanneer het station van de Friese hoofdstad weer vrijgegeven wordt is nog onbekend. De treinen vanuit Groningen rijden tot Hardegarijp. De sneltreinen vallen voorlopig uit.

 

Update:

 

Op basis van het ingestelde onderzoek hebben we een 68-jarige man uit Stavoren aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de verdachte situatie op het station in Leeuwarden. Hij zit vast en wordt verhoord.
 
 
Station Leeuwarden is donderdag ontruimd geweest omdat in een lege trein een verdachte jerrycan met een onbekende vloeistof ws aangetroffen.  Het gebied is weer vrij gegeven.
 
 
Update 10-01-20:
 
 
De 68-jarige man uit Stavoren die een verdachte jerrycan achterliet in een trein ois donderdag weer vrijgelaten en wordt niet vervolgd. De man had niet de intentie een strafbaar feit te plegen en had geen kwade bedoelingen.
 
 

 Vondst verdachte jerrycan: Verdachte(68) weer op vrije voeten Vondst verdachte jerrycan: Verdachte(68) weer op vrije voeten
Archief

Timpweg Raamdecoratie Groningen
De Koffiewinkel
Rijschool Van Der Heijde OOG Digitaal Dijkemas Autoglas
Woningontruiming Groningen en Verhuizingen Groningen