112Groningen.nl

Twitter RSS
Aantal coronapatiënten in noordelijke ziekenhuisbedden blijft dalen
02-04-2020, Oogtv.nl (Bron)

Aantal coronapatiënten in noordelijke ziekenhuisbedden blijft dalen


Groningen - Ook donderdag is het aantal patiënten in Noord-Nederlandse ziekenhuisbedden gedaald, van 261 naar 253 in 24 uur. Het Regionaal Overleg Acute Zorg Noord-Nederland verwacht echter niet dat deze daling in de komende weken aanhoudt.

Zegt Oogtv

 

Om 10.00 uur donderdagochtend waren 156 COVID-19 patiënten opgenomen op een niet IC-bed, en 97 patiënten op een IC-bed. Dit betreft patiënten met een aangetoonde besmetting
met COVID-19 of een verdenking daarop. In de Provincie Groningen lagen donderdagochtend 111 patiënten opgenomen in een ziekenhuis, waarvan 56 op een Intensive Care afdeling en 55 op een reguliere afdeling voor COVID-19 patiënten.

 

Regionale en landelijke modellen voorspellen echter een toename van het aantal COVID-19 patiënten in de komende weken. Daarom wordt in de noordelijke ziekenhuizen en in verpleeg- en verzorgingshuizen gewerkt aan uitbreiding van het aantal (IC-) bedden en de bijbehorende personele capaciteit. Dit om er voor te zorgen dat er, zowel voor COVID als voor niet-COVID-patiënten, voldoende capaciteit beschikbaar is op het moment dat het aantal besmettingen in de noordelijke provincies toeneemt.

 

   
Archief

Timpweg Raamdecoratie Groningen
De Koffiewinkel
Rijschool Van Der Heijde OOG Digitaal Dijkemas Autoglas
Woningontruiming Groningen en Verhuizingen Groningen